Yeniler İçin Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)
![]() |
Dokuz Eylül Üniversitesi |
Dokuz Eylül Üniversitesi dağınık bir yapıya sahiptir, yani kampüsü yoktur 5 farklı yerde konumlanmıştır ama buna rağmen her yerleşkesi ayrı bir güzel İzmir sonuçta çok şey duymuşsunuzdur zaten İzmirde okumak bambaşka ...
Sen Yenisin Galiba
Eğitime başlar başlamaz mezun olma hayalleri kurma,hayatının okulunun eğittiminin tadını çıkar kasma kendini ilk başladığımızda biçok arkadaşım akademisyen olacam dedi kimi çift anadal nasıl yaparım diye arastırmalara koyuldu onların bir kısmı şuan okul uzatanlar arasındalar rahat olun sindire sindire eğitiminizi tamamlayın ha hazırlık olan bölümler için eğer atlayabiliyorsanız atlayın
tabiki ama yok ben uzun dönemin ardından biraz dinlenmek istiyorum ortamları tanıyıp çevre yapmak istiyorum diyorsanızda hazırlık okumak bunun en etkili yollarındandır.
Dokuz Eylüle Yakın Yurtlar
![]() |
İzmir Özel Kız Yurdu |
İnciraltı(Kyk): Balsovaya yani Tıp fakültesi ve İlahiyata yakın olmakla beraber maalesef ulaşım yönünden dezavantajlı buraya ulaşım en az 1 saat sürüyor ve aktarmasız ulaşım sayısıgün içerisinde yalnızca 2'dir. Konumu sahile sıfır olmakla beraber cafe vs bulabilirsiniz.
Barbaros (Kyk): Yeni binası ile ev tipinde yarı özel bir yurttur. Yurt Eğitim fak. ve dokuzçeşmelere yürüyerek yaklaşık 25 -30 dk'lık mesafade olmakla bebaber ulaşım kolaydır.
Şişli(Kyk): Tınaztepe, dokuzçeşmede, eğitimde ve ilahiyatta olanlara tavsiye edilmez. Metro ile ulaşımı var.
Özel yurtlar: Birçok özel yurt meccut özel yurtların en uygunu yıllık 4-5 bin liradan başlıyor. Özel yurtları tavsiye etmiyorum. Misal verecek olursam genelde (yemekli olanlar için) en başta yemeklerir çok kaliteli yapıp sonradan yenilmeyec vaziyete getirmeyi gayet güzel başarıyorlar yani ticari amaçlı açılmış yerlerdir.
Kampüsler
Tınaztepe: Buca'nın en uç noktasıdır, Kampüs ve fakültelere uzun bir yokuştan sonra ulaşıyorsunuz maalesef.. Mühendislik fakültesi, İşletme fakültesi, Fen, Edebiyat fakültesi ve Mimarlık fakültesi burada bulunuyor. Kampüs içinde sinema, cafeler fast-food, spor salomu, kütüphane,futbol sahası ve restaurantları barındırıyor.
Dokuzçeşmeler: Ulaşım Tınaztepe'ye göre kyk deübelirteyim:)
Eğitim fakültesi kampüsü: Eğitim fakültelerini ve bazı yüksekokulları barındırıyor. Çok yakınında nezih cafeler barındırıyor.
Balçova: Tıp fakültesi ve hemşirelikler yer alıyor.İzmir'in ilgi noktası diyebiliriz yani denize sıfır olacak kadar yakın ayrıca doğa ile içiçe bir görünüme sahip.
Öğrenci evleri
Birçoğumuz üniversite hayalleri kurarken öğrenci evi ve arkadaşları hayalleri kurarız saat kaçta eve geldiğini nerede kaldığını kimsenin sorgulamadığı bir ev sonuçta zaman zaman arkadaşlarla sabahlara kadar yaptığınız etkinlikler vs bende bu hayali kuranlardanım kimimiz ise yurtlara gelemeyiz ortamı bizi kasar. Peki öğrenci evine çıkacam ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim sizlere tavsiyem yurt çıkarsa birkaç ay yurtta kalıp çevreyi daha iyi tanıyıp arkadaşlar edindikten sonra çıkmanızdır yaşamak duymak ve okumaktan daha etkilidir. Peki bana yurt çıkmadı diyorsanız internette ev arkadaşı arayan siteler veya sosyal paylaşım alanlarına DEÜ nün sayfalarına yazan insanlarla görüşüp aklınıza yatan uygun yere yerleşebilirsiniz çünkü her yıl birileri mezun oluyor ve arkadaşlarda ev masrafını azaltmak için yeni arkadaşlara ihtiyaç duyuyor.
Kiralık daireler: Ev kiraları konumuna göre değişkenlik gösteriyor. 2+1 evi 500-550 tl'den 1200 tl'ye kadar bulabilirsiniz.
İzmirde ulaşım
İzmirde gitmek istediğiniz yere metro, izban,eshot,feribot,taxi ve özel halk dolmuşları ile ulaşabilirsiniz. İzmir de ulaşım genelde çok şeritli olup aynı zamanda çok moderndir Ulaşım noktasında pek sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum bir İstanbul veya Ankara gibi değil buda kendinize işlerinize gün içerisinde ayıracağınız zamanı arttırıyor.
Ulaşım Ücretleri: Öğrencibileti: 1,35 Tam bilet : 2,40
Size tavsiyem gelir gelmez öğrenci belgelerinizi alıp "kentkart" bürosuna koşup kart başvurusu yapmanız., Ucuz ulaşımdan faydalanabilmek için "kentkart'a" ihtiyacınız var ve bu kartı temin ettikten sonra tüm belediye araçlarından faydalanabilirsiniz. 90 dk içerisinde herhangi bir ulaşım aracından ücretsiz faydalanabileceksiniz. Yani 90 dk boyunca ilk basışınız geçerli sayılacaktır.
Burslar
Ve biz öğrencilerin ihtiyacı olan burslar "Birçok özel burs veren yer var" cümlesine kulağım aşina. Ama bilemiyorum araştırmanıza ve kaderinize bağlı. Kyk bursları tercihler açıklandıktan sonra başlıyor. Her ihtimale karşı burs ve yurt başvurusu yapın derim.Ve elinize bir kağıt alıp burs veren kurumların bir listesini çıkarın bir çoğu online başvuru alıyor bazılarına da gidip başvurmanız gerekiyor öğrencilerin bunlardan haberi olmuyor olduğunda da iş işten geçmiş oluyor sizlere tavsiyem şimdiden araştırmalara başlayın en bilindik burs veren kurumlar TEV,Anadolu Vakfı,Çağdaş Yaşamı destekleme vb. bunlara başvuru yapabilirsiniz başarılar ve bol şanslar dilerim.
Dokuz Eylül Üniversitesinde birçok kampüs var ama bu kampüslerde bir çok öğrenci öğrenimini sürdürüyor.Yani hangi kampüse düşerseniz düşün güzel faaliyetler sizleri bekliyor. Üniversite 14 fakülte, 10 enstitü, 1 konservatuar, 3 yüksekokul, 54 araştırma ve uygulama merkezi ve 7 meslek yüksekokuluna ev sahipliği yapıyor.
Gezilecek Yerler
Dokuz Eylül üniversitesine gelen öğrenciler, İnsanların bisiklet kullandığı, stresten uzak vakit geçirdiği, yemekten zevk aldığı şehirdir İzmir. Burada birkaç gün dahi olsada vakit geçirmek "7 yıldızlı herşey dahil" otelde kalmaktan daha iyi gelecektir:)
İzmir Doğal Yaşam Parkı: Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı 120 türden 1.500 hayvan,3.00 ağaç ve 250 farklı bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Karşıyaka'dan 777 numaralı otobüs ile ulaşım kolaydır.
Konak: Şehrin en ünlü meydanıdır ve burada bulunan 25 metre uzunluğunda ki saat kulesi tam da önünde fotoğraf çekilmelik :) Burdan vapur seferleri oluyor çay ya da enfes bir kahvaltı , kahve keyfi aklınızda bulunsun.
Alsancak :Bir cadde hayal edin sağ ve sol yanınıda palmiyeler, rengarenk bir zemin. Konak'ta bulunan bu yerin ismi Alsancak sevgi yolu. İzmir'in keyif veren noktalarındandır. Bütün gün gezip yorulduysan "Teapot"ta bir çay iç.
İzmir Kordon boyu: Bu muazzam şehri hiç görmeyenler bile kordon'un ününü duymuşlardır. Şarkı ve şiielere konu olmuştur. Bir tarafında yemyeşil çimler bir tarafınızda masmavi İzmir Körfezi ve burası İzmir'in en değerli prestijli mekanlarına ev sahipliği yapıyor. Akşam yemeği için ideal.
İnciraltı: Dokuz Eylül üniversitesine geldiyseniz yani her üniversitede olduğu gibi nefes almaya ihtiyacınız var demektir. İşte burası tam da öyle biryer ve burada bulunan cafe vs gibi mekanlarla ilgi odağı haline gelmiş vaziyette.
Bornova, Küçükpark: Genellikle öğrencilerin yaşadığı semt özelliğine sahip. Yaz-kış demeden vakit geçirebilirsiniz.
Sevinç pastanesi: Şehrin insanlarının görüşme mekanı olarak tabir edilebilir. Tüm tatlıları ve pastaları birbirinden güzel ve servi hızlıdır bununla berbaer fiyatlar yüksektir.
Chickinn: Çin yemeği, Tavuk döneri hatta irimik tatlısı da bulabilirsiniz. Fiyatlar uygun...
Altınkapı: Şehrin en köklü dönercisi olan bu mekanda yenen döner lezzetlidir ama yemekten önce getirilen kuver için ücret yazıyorlar yani kısaca müşteriyi yolucanak kaz gibi görüyorlar.
Sizlere hayatınızın geri kalanında başarılar diliyorum herşey gönlünüzce olsun...
Sizlere hayatınızın geri kalanında başarılar diliyorum herşey gönlünüzce olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder