Gazi Üniversitesi



                                       Gazi Üniversitesi



Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsü
Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsü
 Merhaba Ankara'ya yeni gelmiş arkadaşlar sizlerle Gazi üniversitesi hakkında tecrübelerimi paylaşacağım.Gazi üniversitesi genel olarak sakin, olaylardan uzak kendi halinde bir yapıya sahiptir. Gazi üniversitesi yeşil alanlarıyla ve tarihi yapısıyla kendine has bir özelliğe sahiptir.gazi üniversitesi öğretim elemanları olarak da iyi ve saygın elemanlara sahiptir. Ama Gazi üniversitesinde fazla etkinlik olmuyor, bence tek dezavantajı ise bu diyorum. Başka konularda her türlü  kendine has özelliklere sahiptir.

Kampüsler

Gazi Üniversitesi dağınık
bir yapıya sahiptir. Bunlar Emek yerleşkesi, Beşevler yerleşkesi, Maltepe yerleşkesi, Gölbaşı yerleşkesi, Çubuk yerleşkesidir.

Ulaşım

 Gazi üniversitesi ulaşım olarak Ankarada ki en rahat üniversite diyebiliriz. Çünkü metro,ego ve halk otobüslerini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tabi en çok metro tercih edilir, konforlu ve güvenli olması nedeniyle. metroy ile sadece tek sefer kart basımıyla Ankara'nın bir ucundan diğer ucuna gidebilirsiniz. Tabi bunun yanısıra her köşe başındaki Taxi duraklarından da istediğiniz yere ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kalabileceğiniz Yerler

Özel Bayan Öğrenci Yurdu
Özel Bayan Öğrenci Yurdu
Kyk Yurtları(Bayan): Konaklama olarak kyk yurtları özellikle bayan kyk yurtları okula çok yakındır. Mesela 24 katlı sabancı bayan yurdu okulun hemen bitişiğinde bulunmaktadır. 

Kyk Yurtları(Erkek): Erkek kyk yurtları ise Gazi Üniversitesine yaklaşık 10 dk yürüme mesafesinde falan. 

Özel Yurt:  Özel yurt olarak Gazi mahallesi, beşevler ve Bahçelievler de sayısızca kendi bütçenize göre özel yurt bulabilirsiniz.

Kiralık Daire: Daire olarak özellikle öğrencilerin tercihi Bahçeli, Gazi mahallesi ve Beşevlerdir. Bahçelinin fazla tercih edilmesinin nedeni hem eğlence hem yaşam olanakları hem de ulaşım olanakları açısından üst düzeyde olduğu için tercih fazladır. Gazi mahallesi ise okula yakınlığından dolayı fazla tercih ediliyor. Tabi sadece bunlar ile sınırlı değil ev fiyatlarının diğer yerlere göre düşük olması ve ayrıca okulla ev arası sadece 5 dk gibi kısa bir sürenin olması gibi… Ev fiyatları demişken Ankara da genel olarak ev fiyatları 400-5000 tl'ye kadar devam ediyor. Tabi iyice bir araştırma yapıldığında hem güzel hem de ucuz evler bulabilirsiniz.
Atakule
Atakule AVM

Gezebileceğiniz Yerler: Ankara'da gezip eğlenebileceğiniz bir çok yer mevcut hepsini buraya sığdıramayacağım:) Eğlence olarak tabi ki vazgeçilmez yerler var. Bunlar Kızılay, Beşevler, Bahcelievler…

 Ögrencilerin uğrak mekanları genellikle beşevler ve bahçelievlerdir. Orada hem öğrenciler için güzel mekanlar hem de düşük fiyatlar bulunuyor. Döner restoranı ile meşhur Atakule AVM vs vs...



Bizi Takip Edin
Facebook
 © by ortaktecrübe
Aşağıya Yorum ve Sorularınızı Bırakın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeniler İçin Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)

Hacettepe Üniversitesi Yenilerin Rehberi