Aksaray Üniversitesi (ASÜ)



Aksaray Üniversitesi(ASÜ)

Asü Kampüsü
Asü Kampüsü
 Aksaray Üniversitesi (ASÜ) 'ne yeni gelecek olan arkadaşlar, burası  küçük bir şehir olduğu için ulaşım sıkıntısı yok denecek kadar az,  tek dolmuşla çarşıdan kampüse 15 dakikada gidiliyor. Ankara veya İstanbuldan gelenler şehrimizin en çok bu yönününü sevecekler sanırım. Asü kendini yenilemeye, büyütmeye çalışan ama bunun için epey bir yol katetmesi gereken, gelecekte iyi anılnası beklenen, gelişimi çok hızlı olan ve kendisiyle birlikte Aksarayı'da geliştirecek bir üniversitedir.


Kalabileceğiniz Yerler

 Asü kampüsünün etrafında yerleşim alanı
yok maalesef. Üniversite kampüsünün içinde ve bitişiğinde birer tane Kyk bayan yurdu bulunuyor. Üniversite kampüsünün karşısında özel bir erkek yurdu var  geri kalanlar ise Kyk, özel yurtlar, apartlar vs. Kalabileceğiniz diğer yerler ise çarşı merkezinin etrafına konumlanmıştır, yürüyerek kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Evler Aksaray üniversitesine uzak servis yada dolmuş kullanmak gerekiyor. Otobüs ücreti öğrenci kartına 1.30 tl.                                                                                            

 Özel yurtlar

özel
Özel Erkek Öğrenci Yurdu
 Özel yurtlar maalesef pahalı  sabah ve akşam yemek veriliyor. Kyk sayısı artıyor ve yarı özel kyk yurtları ise yurtta kalacaklar için çok ideal. Ev tutmak isteyen arkadaşlar  kiralık daireler tutabilirsiniz. Fiyatları aylık 350-1000 lira arası değişkenlik gösteriyor.

 Aksaray halkı öğrencilere karşı soğuk ev konusunda kime sorsak öğrenciye ev vermek isteyen yok denecek kadar az verecek olsa da aileye vereceği fiyatın biraz daha üstünde vermeye çalışıyorlar. Öğrenciler genelde çarşı merkezine yakın olan yerlerde ev tutuyorlar dolmuşlara,  cafelere yakın olmak ve ihtiyaçlarını giderebilmek için. Asü'de cafeler caddesi üzerinde bulunan cafelerden fotokopi işlerini, Hocaların bıraktığı notları ise Asü'de bulunan fotokopicilerden temin edebilirsiniz. Bu arada kitaplarınızn fiyatı 50 lira ise fotokopi 7-8 lira oluyor tavsiye:)

Yeme-İçme:

Asü yemekhane
Asü yemekhane
 Asü'de ki sosyal tesislerde 2 liraya 4 çeşit yemek yiyebilirsiniz, beğenmezseniz vs farklı yemek istediğiniz zaman sosyal tesislerin karşısında bulunan Aksaray üniversitesinde çarşının içerisinde yemek yiyebileceğimiz yerler mevcut.  Asü çarşı içerisinde eğlence salonu, cafe(hafta içi canlı müzik),market, kırtasiye, tuhafiye, telefoncu, otogar, bilet şubesi , kuaför gibi ihtiyaçlarımızı temin edebileceğimiz bir alan bulunuyor.
Asü'de Sosyal Aktiveteler:  Asü kampüsünün içerisinde halı saha, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahalarından ücretsiz faydalanabiliyorsunuz ancak sabahları çünkü akşamları ışıklandırma olmadığı için sıkıntı olabiliyor. Yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, sauna'yı kullanabiliyorsunuz 6 tl ücreti ve seans süresi 90 dakikadır.

Gezilecek Yerler 

Eğri Minare
Eğri Minare

Acemhöyük: İl merkezine 18 km mesafede ve kazılarda yapılıyor bu tarihi alanda bunu yürüten ise Ankara üniversitesidir. 

Eğri Minare: Adından da anlaşıdığı üzere eğri bir minaredir ismini nereden aldoğı belli.). Keşif yerlerinizden biri olabilir. Tabii geziniz sırasında Kapadokya bölgesinin güzelliklerini de ziyaret etmeyi unutmayın.

Aksaray Zinciriye Medresesi: Ve Asü'lü öğrenciler gezi listenize ekleyebileceğiniz bir yer daha. Zincirli mahallesinde yer alan medrese, turistlerin adeta ilgi odağı.   

EFOR AVM: Küçük Aksaray'da stres atıp gezebileceğiniz yer:)

              Arkadaşlar benden bu kadar aklınıza takılan birşey olursa yorum yazabilirsiniz                                                      sizlere başarılar diliyorum...


Bizi Takip Edin
 © by ortaktecrübe

Aşağıya Yorum ve Sorularınızı Bırakın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeniler İçin Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)

Hacettepe Üniversitesi Yenilerin Rehberi

Gazi Üniversitesi