ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ (ÇÜ)





 Merhaba arkadaşlar ben Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3.sınıf öğrencisiyim sizlere Çukurova Üniversitesinde  barınma olanakları  hakkında bilgi vermek istiyorum.
çukurova kampusu
Çukurova üniversite kampüsü
Çukurova Üniversitesi kampüs büyüklüğü olarak en büyük üniversitelerimizden bir tanesi. Adana'nın Sarıçam ilçesinde bulunuyor. Kampüs toprakları Seyhan Barajının sardığı bir ada şeklinde ve şehir merkezine uzaktır. Şehir içi otobüsleri ile ortalama 35 40 dk sürer.
 Barınma konusuna gelecek olursak  Kyk
yurtlarını tercih edebilirsiniz tabi seçeneklerden bahsedeceğim Kampüs içerisinde Adana Öğrenci Yurdu(Erkek), Fevzi Çakmak Yurdu(Kız), Mahmut Sami Ramazanoğlu Yurdu(Kız) mevcut. Şehir Merkezinde ise Sümer Öğrenci Yurdu A ve B blok (Erkek) Yurdu ve Hacı Sabancı Yurdu(Kız) bulunuyor.Yurtlar genel ve yarı özel olarak ayrılıyor.

Genel yurtlarda odalardaki
kişi sayısı fazla olmaktadır. Ders çalışmak  için çalışma salonlarını tercih edebilirsiniz . Fiyatları bu sene 140 TL 'dir. Yarı Özel dediğimiz yurtlara gelecek olursak bu yurtlar aslınnda genel yurtlara oranla daha avantajlı detayları paylaşayım odalar 2 veya 3 kişilik, oda içinde çalışma masaları mevcut kiminde ise klima vardır. Bunların fiyatları ise aylık 245 TL dir. Kyk yurtlarının konumları sebebi ile var olan avantaj ve dezavantajlarına değinecek olursak  eğer Çarşıda(Merkezde) bulunan yurtların avantajı tüm otobüs acentelerine, tüm bankalara yakın olmakla beraber gerek duyulan herşey elimizin altında diyebiliriz. Dezavantajı ise maalesef uzak olması. Şehiriçi ulaşım ile ortalama 35-40 dk sürüyor ulaşım. Kampüs içindeki yurtların avantajı okula yakın olması, Dezavantajı ise gezmek için de olsa iş için de olsa merkeze gitme ihtiyacının çok olmasıdır. Kyk yurtlarında kalan öğrencilere kyk tarafından 3 TL kahvaltı, 6 TL akşam yemeği yardımı yapılıyor. Bu yardımları para olarak almıyorsunuz. Fiş usulü yemek yerken kullanabiliyorsunuz. Kyk'ya çıkmayan öğrenciler  ise tercihen  özel yurtlarda da kalabilirler . Çoğunlukla Beyazevler semtinde bulunuyor. Okula uzaklığı  ise yaklaşık 15-20 dk sürüyor. Bunun yanı sıra bu semt Barajyolu semti ile öğrencilerin en çok takıldığı semtler olma özelliğine sahip. Ev tutmak isteyen öğrenciler ise çoğunlukla bu iki semtte ev tutmayı tercih ediyorlar. Kiralık daire fiyatları aylık 600 ile 1000 lira arasında değişkenlik gösteriyor.
çukurova üniversitesi mühendislik fakültesi ile ilgili görsel sonucuÜniversiteye gelicek olursak ise en çok kendi fakültem hakında bilgiye sahibim. Diğer bölümlerle ilgili pek bilgiye sahip olduğum söylenemez.  "Önerirmisiniz?" diye sorarsanız önerebileceğim bir üniversite. Üniversitemizde öğle yemeği ve aksam yemeği yiyebileceğiniz cafeleri tercih edebilirsiniz bunun yanı sıra kampüs merkezinde yemekhane bulunuyor. Yemekhane ücreti ise 2 tl dir. Aynı zamanda başvuran öğrencilerden yaklaşık 2000 kişiye yemek bursu veriliyor. Yemek bursundan kastım size verilecek olan kartlarınızı okutarak ücretsiz yemek yiyebilirsiniz.
Bildiğim kadarı ile size üniversitemizin barınma olanakları hakkında bilgi vermek istedim. Yolunuz hukuk fakültesine düşerse beklerim. Fakültemizin eğitim kadrosu öğrenciler ile samimiyet içinde çok iyi kişilerden oluşuyor. Dışarıdan birçok kişinin duyduğu selam bile verseniz zararlı çıkarsınız sözü geçerli değildir. Fakülte hocalarımız cana yakın, öğrenciler ile ilgilenen sıcak insanlar.
Verebileceğim bilgiler bunlar. Umarım işinize yarar.                                                                              Hukuk fakültesi hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz  buradan irtibata geçebilirsiniz. Elimden geldiğince sorularınızı cevaplamaya çalışırım. Herşey gönlünüzce olmasını diliyorum...

                                                                                                               -Nusret KIVIK
                   

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeniler İçin Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)

Hacettepe Üniversitesi Yenilerin Rehberi

Gazi Üniversitesi