Gaziantep Üniversitesinden Yenilere


Kampüs

gaziantep üniversitesi kampüsü
Gaziantep Üniversitesi  Kampüsü

Mühendislik fakültesi , tıp fakültesi , diş hekimliği gibi ana fakültelerin ve meslek yüksek okulunu içinde bulunduran ana kampüsü şehir merkezindedir. Merkez ve uzak ilçelere dağılmış pek fazla bölümü yoktur. Gaziantep üniversitesinin 4 büyük giriş kapısı vardır bunların sadece 2'sinden öğrenciler yaya olarak geçebilir ayrıca dört kapıdanda araçlarla üniversiteye giriş yapabilirsiniz. 

Üniversite de Aktiviteler


Gaziantep üniversitesinden biraz daha bahsedecek olursak; her fakülteye ait kafeleri var 7 bin kişilik yemekhanesi ve ayrıca sizin bolca vakit geçireceğiniz bir sporium tesisi var , bu sporium içerisinde olimpik bir yüzme havuzu , olimpik basketbol sahası , bilardo ve bowling salonları , langırt gibi cihazlar dahil bulabileceğiniz bütün eğlence malzemelerinin bulunduğu bir eğlence merkezidir. 
 Hepsi bu kadar da değil elbet, sporium içerisinde bulunan yüzme havuzu kapalı olandı dışarıda açık bir yüzme havuzu daha var. 8-9 adet tenis kortu 5-6 tane voleybol sahası, 2 adet fitness salonu ve basketbol sahası da var. Yani üniversitenin içinde pek canınız sıkılmayacak ve umarım derslerinizin zorluğunu bu şekilde motivelerle atlacaksınızdır.


Barınma imkanları


Kyk Yurdu(Bayan): Kampüs içerisinde sadece 1 adet kyk yurdu var ve kapasitesi 3800 kişiliktir. Kampüs dışında ise Gaziantebin yine merkezinde bulunan İbrahimli adlı bölgesindedir. Bu yurdun kapasitesi ise 2000 kişiliktir. 

Kyk Yurdu(Erkek):Erkek yurtlarına gelecek olursak ikiside Gaziantebin karataş adlı bölgesinde bulunur. 

Özel Daire: Kyk yurtlarını tercih etmeyen veya kalma hakkı olmayan öğrenciler ise eğer kampüs çevresinde tek başlarına veya arkadaşlarıyla kalmak isterlerse fazlasıyla apart bulabileceklerdir 
fiyatları şu şekilde değişim gösterir 1+0 ve 1+1 apartlar 400 ile 800 tl arasında değişim gösterir. 2+1 ler ise 550 ile 1000 tl arasında değişim gösterir. Tabi bu çevre tamamiyle öğrencilerle kaplı olduğundan dolayısıyla çevrede öğrencilere göre dizayn edildiğinden kendinizi çok daha iyi hissedeceksinizdir muhtemelen.


Ulaşım imkanları


 Biz öğrenciler için tramvay vazgeçilmez olacak elbet , eğer kyk yurtlarında kalacaksanız tramvay durakları 5-10 dakikalık yürüme mesafesinde olacaktır. 
tramvay ücretleri öğrenci için 1.25 tl dır , elbette tramvay kartıyla , hiç bir şekilde şehir içi otobüslerine ve tramvaya kartsız binemezsiniz. Yani binersinizde can sıkıcı olur birilerinden rica et filan zor iş. Otobüslere gelecek olursak bir kaç çeşit firma olduğu için fiyatları farklı , 1.25 ile 1.80 arasında değişir. 


Antepte gezilecek görülecek yerler  



gaziantep hayvanat bahçesi
Gaziantep Hayvanat Bahçesi
 En başta elbette Gaziantep deyince ilk akla gelen yer Güllüoğlu baklavaları, yok yok öyle bir şey :D Hayvanat bahçesi elbette. mm daha sonra Botanik bahçesi, yüzlerce çeşit bitkiyi  bulabileceğiniz efsane bir yer , gaziantep kalesi , demokrasi meydanı ve meydanın bağladığı uzun uzadıya iki ucunda iki büyük avmnin olduğu park birisi ortasında gerçi. Ayrıca çarşıda ve üniversite bölgesinde öğrencilerin takılabileceği sayısız cafe ve eğlence mekanları var. ayrıca şahinbey parkı ve şelale park adlı yerler ve yapay göletler ve çevresinde de takılabilirsiniz. Bir öğrencinin gözünden size şimdilik bu kadar. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeniler İçin Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)

Hacettepe Üniversitesi Yenilerin Rehberi

Gazi Üniversitesi