Yeniler İçin İzzet Baysal Üniversitesi



İzzet Baysal Üniversite Kampüsü
  Merhaba dostlar. Ben Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türkçe öğretmenliği 4. sınıf öğrencisiyim. Zorluklarla kazandınız üniversiteyi şu anda kulağınıza yüzlerce öğüt ve tavsiyeler.  Siz ise şaskın bir o kadar stresli  beni ne bekliyor acaba düşünmektesiniz. İçinizde farklı bir şehire gitmenin heyecanı ve kafanızda türlü türlü soruların döndüğünü biliyorum. Çünkü aynı duyguları bende tattım. Heyecanınız hep olsun ama merak etmeyin korkunuz hemen geçer ve ben de burda size yardımcı olmak için edindiğim tercrübeleri ortak tecrübelerimi paylaşacağım.



Üniversite Kampüsü

 Abant İzzet Baysal Üniversitesi  dağın tepesine kurulmuş ve günde 4 mevsimi yaşayabileceğiniz, Yazın bahçede yemek yerken vs İneklerin size gelip eşlik edeceği bir üniversite. İstanbul'a ve Ankara'ya yakınlığından dolayı bu illerden çok fazla öğrenci barındırıyor. Bolu'yu kalkındıran bir üniversite'dir.

Burslar


 Biz öğrencilerin en temel ihtiyacıdır burs. Önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi, Öğrencilerin bunlardan maalesef haberi olmuyor, olduğunda ise iş işten geçmiş oluyor sizlere tavsiyem şimdiden araştırmalara başlayın. Okulun kurucusu İzzet Baysal vakfı tarafından 4 yıllık fakülte öğrencilerinden yüksek puanlılara burs verilmektedir. Diğer alternatiflere gelecek olursak bilindik burs veren kurumlar TEV, Anadolu Vakfı, Çağdaş Yaşamı destekleme vb. bunlara başvuru yapabilirsiniz. Burs başvurularında kendi hesap numaralarınızla yapabilirsiniz şimdiden banka kartı çıkartın. 

Kalabileceğiniz Yerler 

 Şu an düşündüğünüz en öncelikli ve aynı zamanda bir araya geldiğinizde de önceliğiniz kalabileceğiniz rahat bir yer bulmak. Birçok üniversite de olduğu gibi kalabileceğiniz devlet yurtları, özel yurtlar, bir çoğunuzun yaşamak istediği öğrenci evleri. Tabi öğrenci evi diğerlerinden farklı olarak kemdiniz hazırlamalısınız.

 Devlet Yurtları : 6-8 kişilik odalara ayrılmış durumda. Tuvalet ve banyo oda dışında maalesef pek kullanışlı değil ama hiç yoktan iyidir. Çünkü bazı kişilere bu yurtlar bile çıkmıyor maalesef. Aylık ücreti 140 lira'dır ve yazın kalmazsanız bile ödemelisiniz.

 İzzet Baysal Üniversite Kampüsü
 Yarı Özel Devlet Yurtları: Ben yarı özel devlet yurdunda kalıyorum sizlere de tavsiye ederim. Bu yurtlar 4 kişilik odalardan oluşuyor. Her odada banyo, tuvalet vemini buzdolabı bulunur. Çalışma masaları ve şahsi dolaplar  mevcut. Yataklar baza şeklinde aynı zamanda her katta Etüt salonları var. Yemekler normal yani, ama merak etmeyin hergün makarna yemezsiniz:).Yurt içerisinde minik spor salonu da var. Çevre düzenlemesi iyi yani size çıkarsa şanslısınız diyorum. Eğer yedek çıkarsa merak etmeyin sıra gelebilir yine. Bayanların yurdu kampüs içinde, Erkeklerin ki ise kampüs dışındadır.

Özel Yurtlar:  Kampüs içerisinde vakıf yurtları var , bayanlara ve erkeklere özel yurtlar bulunuyor. Kampüs içerisinde normalde sadece Kyk kız yurdu bulunuyor.

Öğrenci Evleri: Maalesef 300-400 lira değerinde ki daireler öğrenciye 600 lira'ya veriliyor ve ev sahipleri "Sen gelmezsen başkası gelir" düşüncesine sahip.

Ulaşım: Merkez- Kampüs arası otobüs ile 30 dk sürüyor. Otobüslerde kartlı sistem geçerli ve bu otobüzsler çok kalabalıktır. Şöförlerin sıklıkla kullandığı "Havuza gidelim" sözü meşhurdur tabi havuz otobüsün arka kısmı oluyor, yüzmek için değil yani:). Şöförlerimiz biraz şakacıdır.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi                                                                                                     

 Kampüs ormanın içine yapılmıştır. Anlayacağınız yeşil alana doyacaksınız. Arkadaşlarınızla çıkıp ormanda dolaşabilirsiniz, piknik yapabilirsaklambaç dahi oynayabilirsiniz:) Bolu küçük olmasına rağmen doğası ve üniversitesiyle sizi oraya bağlıyor.
  İlk geldiğinizde beğenmemeniz yüksek ihtimal ama birkaç üniversiteyi gezdikten sonra İzzet Baysal Üniversitesinin değerini daha iyi anlayanlardanım ben de. Gerçekten de çok eşsiz bir doğa'ya sahip. Ama kışı biraz uzun sürüyor size tavsiyem gelirken bile kışlığınızı temin edin çünkü kış çok çabuk geliyor ve tabi buna alışıyorsunuz. Merkezde küçük bir caddesi var küçük olması nedeniyle belli bir süre sonra sürekli tanıdık birilerini görebilirsiniz.

Gezebileceğiniz Yerler


Abant Gölü
 Abant Gölü: Çevresi yaklaşık 7 km olan bu gölde piknik, kamping ,yürüyüş ,olta balıklıçılığı, yürüyüş, atla bisikletle faytonla  gezmek vazgeçemeyeceğiniz aktiviteler haline gelecektir. Ulaşıma gelecek olursak şehir merkezinde ki terminalden her 2 saatte bir kalkan dolmışlarla ulaşabilirsiniz.

Gölcük: Abant'a geldiyseniz uğramadan gidemeyeceğiniz nadide bir mekan. Eşsiz bir yapıya sahip , Hafta sonlarınızı burada değerlendirebilirsiniz ve Bolu'ya sadece 15 dk uzaklıkta.

Kartalkaya
Kartalkaya ve Esentepe: Keyfinize göre bu iki kayak merkezinden birini tercih edebilirsiniz.

 Yaşam Paraşütü: Yaz aylarında büyük şehirlerden yamaç paraşütü için turlar düzenleniyor  Bolu'ya. Abant dağlarında çok uygun yerler mevcut.

 Başarılar ve bol şanslar dilerim





Bizi Takip Edin
Facebook
 © by ortaktecrübe
Aşağıya Yorum ve Sorularınızı Bırakın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeniler İçin Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)

Hacettepe Üniversitesi Yenilerin Rehberi

Gazi Üniversitesi