Selçuk Üniversitesi Eskilerden Yenilere

Selçuk Üniversitesi (Konya)

selçuk üniversitesi ulaşım        
       Mevlanası ve şemsi ile koca bir tarihe sahip Konya'yı çoğumuz turist gözüyle gezip görmüşüzdür. Güzel bir mimarıisi oldukça geniş sokakları ve ulaşım sıkıntısı olmayan muazzam bir şehirdir peki bir öğrencinin gözünden Konya ve Selçuk üniversitesi nasıl bir yaşam alanı olduğuna bakalım.

Konyada Ulaşım


Selçuk üniversitesi 41. yılında olan köklü bir üniversitedir. Selçuk üniversitesi bütün fakültelerinin önünden tramvayın ayrıca 3 dk da bir dolmuşların geçtiği içerisinde bulunan Gökkuşağı alışveriş mekanıyla yiyecekten tutun kırtasiye, giyim, cafe ve eğlence mekanları öğrencilerin her zaman tıklım tıklım doldurduğu mekanlardan biridir. Böyle bir kalabılığı görünce okulu daha çok sevecek ve ısınacaksınız. Toplu ulaşım araçlarında elkart ile öğrenci:1.30 tl dolmuşlar kısa mesafe 2 orta 2.25 uzun mesafe 2.40 tl .
selçuk üniversitesi

Kısaca Selçuk Üniversitesi
Eğitimi son derece başarılı bir üniversite olan Selçuk üniversitesi, deneyimli akademik kadrosu ve son teknoloji sistem malzemelerinin olduğu tam donanımlı fakültelere sahiptir. Bu durum özellikle kendini mühendislik ve tıp fakültesinde ön plana çıkar. Elbette diğer fakültelerin de bundan aşağı kalır yanı yoktur, Her bölüm kendini ayrı bir şekilde sevdirir, dersler konusunda endişelenmeyin çünkü ister istemez akademisyenlerin öğrettiklerini anlıyorsunuz ve sınavlar sizi zorlanıyor.

selçuk üniversitesi

Öğrenci Evleri, Barınma İmkanları

Tabi biz öğrenciler için bir diğer önemli konu kalacak yer, barınabileceğimiz yerlerin durumudur. Bu konuda hanımefendiler biraz şanslı erkeklere göre, bayan öğrencilere yönelik bir şehir diyebiliriz. Şehrin hemen hemen kalmak isteyebileceğiniz her yerinde son derece lüx ve uygun fiyatlarda kız öğrenci yurtları bulunuyor. Buna karşın malesef erkekler için aynı durum söz konusu değil çok fazla yurt yok, ama zaten benim gibi çoğu erkek ev tutmaya meyillidirler. Kiralar bu yıl biraz arttı 500 tlden başlıyor 800 tl ya kadar bulabilirsiniz. Öğrencilerin kiralayabileceği yerler Selçuk üniversitesine yakındır zaten ulaşım konusunda pek sıkıntı yaşamazsınız.

Nereleri Gezebilirim ?

Selçuk üniversitesine geldiniz, evinizi de tuttunuz veya yurdunuza yerleştiniz, peki üniversite dışında ne yapabilirim diye sorarsanız şunları söyleyebilirim
Konyada zafer, mevlana, sille, meram, bosna gibi zaman geçireceğiniz alanlar vardır. Bosna zaten öğrenci mahallesidir orada ikamet eden insanlar %70 oranında öğrenci ve memurlardan oluşur. Ayrıca üniversitede her mayıs ayında bahar şenlikleri yapılır Murat Boz, Mustafa Ceceli gibi ünlü yıldızlar davet edilir. Yani evet Selçuk üniversitesi ve Konya gerçekten gelip görmenizi, yaşamanızı, okumanızı tavsiye edebileceğim bir yer.

Burslar

Önceki yazılarımda bahsettiğim gibi burslar en önemli konulardan birisi. Biz öğrencilerin ihtiyacı olan burslar "Birçok özel burs veren yer var" cümlesine kulağım aşina. Ama bilemiyorum araştırmanıza ve kaderinize bağlı. Kyk bursları tercihler açıklandıktan sonra başlıyor. Her ihtimale karşı burs ve yurt başvurusu yapın derim.Ve elinize bir kağıt alıp burs veren kurumların bir listesini çıkarın bir çoğu online başvuru alıyor bazılarına da gidip başvurmanız gerekiyor öğrencilerin bunlardan haberi olmuyor olduğunda da iş işten geçmiş oluyor sizlere tavsiyem şimdiden araştırmalara başlayın  en bilindik burs veren kurumlar TEV,Anadolu Vakfı,Çağdaş Yaşamı destekleme vb. bunlara başvuru yapabilirsiniz başarılar ve bol şanslar dilerim.Burs başvurularında kendi hesap numaralarınızla yapabilirsiniz şimdiden banka kartı çıkartın derim.Sorularınızı yorumlar bölümünden sorabilirsiniz arkadaşlar.

Başarılar dilerim hazırlayan Harun Çakmak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeniler İçin Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)

Hacettepe Üniversitesi Yenilerin Rehberi

Gazi Üniversitesi