Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi


YYÜ Kampüsü
YYÜ Kampüsü
 Merhaba  ben Van Yüzüncü yıl Üniversitesinde sosyoloji bölümü 3.sınıf öğrencisiyim öncelikle sizleri tebrik ediyorum sanırım bu üniversiteyi kazanmış bulunuyorsunuz:) ve sizlere üniversite hakkında bilgilendirmeye çalışacağım. Üniversiteye ciddi anlamda yatırım yapılıyor ve bir kaç sene içerisinde ülkede sayılı
kampüslerden biri olacağı kanaatindeyim. Ağaçlandırmasından tutun da ulaşımına kadar büyük çaplı yatırımlar var.

Kalabileceğiniz Yerler


YYÜ Yurdu
YYÜ Yurt
Yurtlar(Erkek): Ben yurtta kalıyorum ve çok da memnunum; çünkü benim kaldığım(erkek yurdu) yurt yarı özel ve son derece konforlu ayda 150 TL veriyorum. 3 kişilik odalarda kalıyorum ve banyo tuvaleti odanın içinde mini buzdolabı ve ders çalışma masası da odanın içinde bulunanlardan. 

Yurtlar(Bayan):
 Bayan yurtları bu kadar konforlu değildir. Onlar 4 ile 6 kişilik odalarda kalıyorlar ve banyo tuvaleti de ortak kullanım alanı. Binaları da eski yapıdır. Erkek ve Kadın yurtları önceleri karışık iken şimdi ayrı ve yanyanadır. Kampüsün içinde ve hemen hemen her fakülteye yakındır.

Kiralık Daireler: Merkezde kalan arkadaşlarım (öğrenci evinde kalanlar) da var ve merkeze yakınlığına göre değişen kira fiyatları görülüyor. Örneğin merkeze daha yakın yerlerde kiralar 500-700 iken daha arka mahallelerde 300-500 arası fiyatlardır. Daha öncesinde kiralar yaklaşın 200 lira daha ucuzdu. Sende bilirsin arz talep meselesi ve tabi Van ev sahiplerinin rant meselesi. 



Ulaşım

 Kampüs (Zeve Yerleşkesi) ile merkez arası yaklaşık 15 km mesafede ve tek araçla kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Fakültelere yakın yerlerde otobüs durakları bulunmakta. Otobüs ve minibüsler sürekli seferler ile ulaşımı kolaylaştırıyor.  Bunda son zamanlarda doğuda yaşanan olaylardan ötürü göç eden insanların Van'ı tercih etmesi de büyük rol oynamaktadır. 
 Hiç bilmeyen ve ilk defa Van'a gelen bir insan otobüsten indiğinde tek araçla kolaylıkla hem merkeze hem de  kampüse ulaşabilir. Merkeze saten firmaların servisleri de bulunuyor. Uçakla gelen ise ilk önce merkeze daha sonra kampüse gidebilir. Havaalanından kampüse direkt olarak araç bulunmaz. İnsanları son derce canayakındır ama esnafa pek de inanmayın :) . ha bide sakın ola taksiye binmeyin binecekseniz de kısa mesafe yapın yoksa skntı büyük olur :) başıma geldi oradan biliyorum. Örneğin merkezden kampüse 60 TL aldı zalım  :) 


Gezebileceğiniz Yerler



Van Gölü
Van Gölü
 Okuldan önce ve eğitimim sırasında bir çok il gezdiğimden diğer illerin durumunu da az çok biliyorum ve Van o kadar da pahalı bir şehir değildir. Öğrencinin kolaylıkla geçinebileceği bir kenttir Van. Bunun yanında tarihi özelliği ve eşsiz gölü de cabası. Sahil boyu cafeler ve üniversite içinde sahil boyu yürüyüş yolu ve güzel bir doğası var. Kış mevsimi biraz uzun ancak diğer doğu illerine nazaran daha sıcak. Bunda gölün payı var tabi (denizellik).


Muradiye Şelalesi
Muradiye Şelalesi
 Eğlenmek isterseniz de AVM sayısı(4) yeterli ancak bence daha çok Van'ın doğasını gezmelisiniz. Örneğin Akdamar adası çok muazzam bir yer Muradiye şelalesi, Kani spi  vs gezilecek önemli yerleridir. Kısacası dostum, öğrenci için idel bir yer he unutmamışken  Kampüs içerisinde de bolca cafe bulunmaktadır. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, yardımcı olabileceğim başka birşey olursa çekinme lütfen. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeniler İçin Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)

Hacettepe Üniversitesi Yenilerin Rehberi

Gazi Üniversitesi